tisdag, november 25, 2008

Sätt din egen glögg!

Kära vänner,

Glöggen värmde. Alla gånger. Och med all sannolikhet kommer jag låta mig värmas ytterligare ett antal gånger under kommande månaden...
Så, vad passar om inte ett värmande glöggrecept från dagensrecept.com:

Tillbehör: en ren tio-litershink och några fina flaskor.

Ingredienser (ca 5 liter)
5 liter svagdricka
50 g vanlig jäst
2,5 kg socker
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 påse hel kryddnejlika
500 g russin
1 kanelstång
5 skalade och skivade råa potatisar

Glöm inte brännvin; konjak, rödtjut, vodka eller nåt sånt...
Instruktioner
Häll alla ingredienserna i en väl rengjord hink och rör om.
Täck med plastfolie som du gör små hål i.
Låt stå 3-6 veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hävert – undvik den grumliga bottensatsen.
Går att lagra några år.
Tidsåtgång
Cirka 20 minuter + jäsning 3-6 veckor + upptappning på flaskor.

Serveras till
Gorgonzolapepparkakor, lussekatter och annat som hör julen till



Allt gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar