Glöggen värmde. Alla gånger. Och med all sannolikhet kommer jag låta mig värmas ytterligare ett antal gånger under kommande månaden...
Så, vad passar om inte ett värmande glöggrecept från dagensrecept.com:
Tillbehör: en ren tio-litershink och några fina flaskor.
Ingredienser (ca 5 liter)
5 liter svagdricka
50 g vanlig jäst
2,5 kg socker
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 påse hel kryddnejlika
500 g russin
1 kanelstång
5 skalade och skivade råa potatisar
Glöm inte brännvin; konjak, rödtjut, vodka eller nåt sånt...
Instruktioner
Häll alla ingredienserna i en väl rengjord hink och rör om.
Täck med plastfolie som du gör små hål i.
Låt stå 3-6 veckor.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hävert – undvik den grumliga bottensatsen.
Går att lagra några år.
Tidsåtgång
Cirka 20 minuter + jäsning 3-6 veckor + upptappning på flaskor.
Serveras till
Gorgonzolapepparkakor, lussekatter och annat som hör julen till

Allt gott
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar