måndag, juli 12, 2010

Svettigt svettigt svettigt och en bok förstås


Oooo..GUUUD vad det är varmt.


Jag läste ganska nyss att det är FARLIGT med värmen. Jo, det är klart att jag visste det redan innan men det blir inte mindre farligt av att läsa om det igen.


Idag valde jag att ta bussen istället för cykeln in till stan för att bokprata med rotarianerna (låter lite som marsianer, inte sant?). Jag gjorde det för att slippa vara alldeles blöt av svett när jag ystert och glatt och entusiastiskt pratade mig varm för de titlar jag hade med mig. Men nog kände jag svetten pärla nerför pannan och på överläppen. Nog kände jag svetten rinna ner mellan stjärthalvorna. Nog kände jag svetten samlas under mina kvinnliga bystiga behag. Men jag hade i alla fall inga halv-eller helmånar av svett under armarna som några av de äldre herrarna i publiken hade.


Det är så jäkla varmt. Och jag orkar ingenting. Bara läsa och äta glass.


Så betraktade jag stackars flämtande Halifax. Jag packade in honom i bilen tillsammans med en boll och citrondoftande hundschampo. WROOOOM....till Engessjön för lite hundtvagning och bollek. När vi kom dit fick vi stå i kö för att komma ner i sjön. Två hästar ville också bada.


Så vi tog oss till ett annat ställe litet längre bort.


Halifax simmade tills han spydde. Då fick jag nog och åkte hem.


Nu läser jag bok och äter vaniljglass. Boken? En slags uppföljare till Jane Austens Stolthet och fördom. Riktigt riktigt roligt att läsa om att mr Darcy är en riktig pottsork.....

2 kommentarer:

  1. Du får dra på dig bikinin och ställa ut en balja i trädgården - Svalka dig! :)

    SvaraRadera
  2. Bikini???Hå hå ja ja. Jag är FYRTIOETT år om än fortfarande välsignad med en tämligen kvinnlig kurvatur. Men det betyder dock inte att undertecknad visar sig på Movägen i BIKINI!

    SvaraRadera