onsdag, januari 12, 2011

hallelujamoment och ärtpesto


Jag har haft en riktigt bra och rolig dag idag. Med massor av fart och fläkt på jobbet precis som jag vill ha det. Och alla besökare är så opretentiösa och glada och pratsamma. Om ditten och datten pratas det.

Nu funderar jag på om det helt enkelt är så enkelt att besökarna pratar på om ditten och datten och ler och skrattar för att jag gör det tillbaka. Jo, ni vet, den där teorin att "om du ger ett leende så får du ett leende tillbaka"?. Klart som korvspad att det är så. Det är också mycket svårt att vara otrevlig och allvarlig och pretentiös om den du pratar med inte är det. Den första typen ska man UNDVIKA. En STOR varningstriangel borde hänga ovanför den människotypen så att alla kan SPRINGA fort av bara helvete.

Ps; Och sen kan det ju i och för sig vara så att alla våra fina biblioteksbesökare bara älskar atmosfären i bibblan. Klart som korvspad att det är så, kära vänner.

Summeringen blir ändå ett rungande HALLELUJA för just den här speciella dagen! Ett hallelujamoment, kära vänner.

Apropå min nya mathållning så har det redan gett ett positivt resultat. Jag är bra mycket piggare och mer alert och känner mig liksom... nöjd med tillvaron. Med fasa tänker jag tillbaka på den där sockerkoman jag kunde hamna i efter frossandet i smördränkta toasts och Barillapasta och mina evinnerliga ostbollar. Att socker gör en pigg är fel. Man blir ju faktiskt trött av socker.

Dagens Heidi-recept:
Brynta kycklinginnerfiléer med röd quinoa, ärtpesto och en bönsallad. Ärtpeston är mitt skötebarn och den är så god att toppa till exempel en rykande het pasta med.

ÄRTPESTO
Du behöver:
En påse gröna ärtor
En påse mandel (spån eller hela mandlar spelar ingen roll)
En stark god ost
Ett par rostade och pressade vitlöksklyftor (rostningen tar bort den skarpa vitlökssmaken och gör den mildare)
Olja (jag föredrar kallpressad rapsolja)

Och sen gör du så här
Sjud en påse frysta, gröna ärtor i buljong. Under tiden mixar du mandeln i en matberedare. Häll av vattnet och mixa ärtorna tillsammans med mandeln. Riv ner ost efter tycke och smak, späd med olja för en bra konsistens.
Smaka av.
Njut

2 kommentarer:

  1. Hejuda mig vilken ärtig fröken hon har blivit. Sprudlande glad och äter ärtor, men tyvärr det där får du inte i mig.

    SvaraRadera
  2. då missar du nåt som är ordentligt gott!

    SvaraRadera