fredag, februari 05, 2010

Det blev en yster morgon

Jag vaknade av ett högljutt frustande i mitt ansikte, en stor tunga slickade mitt öra och sedan en stor hårig kropp som lade sig sked med mig. Just det, hunden Halifax. Och sen försökte han stjäla en av kuddarna. Halifax är kuddsnuttare och notorisk kuddtjuv, ett beteende som ter sig mycket märkligt för de allra flesta. Vi kan inte ha kuddar i sängen. Vi kan inte ha delikata små prydnadskuddar någonstans för de snuttas sönder eller försvinner. Otaliga är de skåp och där vi gömmer hushållets kuddar.

Sen såg jag ut genom mina fönster och insåg att det är sophämtningsdag idag. På med makens 42-or och iklädd morgonrock kämpade jag ut tunnorna. Trappen har ett lass med snö som rasat från taket så jag åkte kana nerför trappen idag. Ystra hunden Halifax flög efter och såg Denise, granngoldentjejen i skogsdungen. IVÄG försvann han. Jag efter med flaxande morgonrock och kippande Tretornare. HITHITHITHIT!!!

Det är fan inte lätt att jag ystra hundpojkar i en meter snö ska ni veta, i synnerhet inte med jättestövlar och morgonrock.

Det är snöskottning på schemat idag. Och mitt pragmatiska sinne ser att det handlar om minst en och en halv timmes jobb.

Ledighet means work

3 kommentarer:

  1. Morgonrock och stövlar borde bli 2010 års high fashion, Paris nästa? =D

    kram!

    SvaraRadera
  2. Ligger på golvet å asgarvar som vanligt när du beskriver något så roligt. Hoppas du får en bra helg.

    SvaraRadera
  3. Kära vänner, lovar jag ska lägga upp ett foto på outfiten så småningom:) he he heee... Och efter detta kan helgen bara bli bättre. Ju.

    SvaraRadera