torsdag, mars 04, 2010

dejting på främmande språk är inte my cup of tea

En besökare ropade högt och ljudligt och uppfordrande: "Hallå, hallå, hallå, det funkar inte!" uppifrån galleriet ned till mig där jag sattt i fackdisken ikväll. Det ekade i den tämligen tomma lokalen. Han hade misslyckats med att komma in i netloan. "Vad är felet, vad är felet?" undrade han upprört. Jag trippade upp för trappan med mina höga klackar och frågade då jag såg att datorskärmen var helt blå om han provat starta om den.

"???????"

Ja, startat om den?

Jag gick ned på knä på det smutsiga golvet och tryckte in knappen och startade om datorn åt honom.

"Nu funkar den" sade jag nöjt.

Flera minuter senare.....

"hallå, hallå, hallå, vad är felet jag kommer inte in i chatten", ropade han upprört runt halv sju uppifrån galleriet ned till mig där jag satt i fackdisken.

Jag trippade återigen uppför trapporna i mina höga klackar och såg att det var nån utländsk dejtingsajt jag aldrig sett på ett språk jag aldrig sett.

"Jag känner tyvärr inte till den här sajten" sade jag. "Har du rätt lösenord?" frågade jag artigt.

"Jo, jo, jo, titta här titta här jag skriver mitt namn och mitt lösen och det här kommer upp jag kommer inte in i chatten vad är fel jag skriver in mitt namn och mitt lösen och jag kommer inte in i chatten det är fel på era datorer det är alltid så här jag kommer inte in i chatten vad är fel? Va va va va?"

"Vad står det i felmeddelandet?" frågade jag då han visat mig hur han gått tillväga. Det var ju på ett främmande språk.

"?????. Det är fel på era datorer det är fel på era datorer funkar messenger kan man se varann i messenger hur kommer jag in i messenger titta på klockan min tid går ut fyrtio minuter har jag suttit och inte kommit in i chatten det är alltid så här på era datorer"

"Jo, för all del, finns det webbkamera ska du kunna se den du pratar med om du använder messenger", sade jag ganska trött vid det här laget. Jag kan ju faktiskt inte funktionerna och felsökningar på alla chattsidor. Faktiskt inte. Och framförallt inte på ett språk jag aldrig sett.

Den stackarn letade efter en potentiell partner och jag kunde inte hjälpa honom. Han blev inte glad. Och fick gå hem otillfredställd.

Jag är ingen bra äktenskapsmäklare, jag är ju bara bibliotekarie. Ledsen för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar