fredag, april 30, 2010

Jag och fotbeklädnaderna

Hur sjutton bär sig alla högklacksbärare sig åt? Jag menar, gå en hel dag med fötterna iklädda pjucks som innebär att foten får en onaturlig vinkel. Jag fixar det i alla fall inte. Eller så har jag bara en otroligt låg smärttolerans.

I tisdags besökte EU-bibliotekarierna (jag och kollegan) Sandvikens folkbibbla för att informera om vår verksamhet. Jag var iklädd en kort (alltför kort) svart kjol, svarta strumpor och mina högklackade stövlar. I takt med att timmarna gick strålade smärtan alltmer från fötterna upp till mitt humör. Men eftersom det var lönedag så hade jag slantar i penningpungen. Jag vacklade således, mycket försiktigt, vill jag säga, för att inte utsätta mina kära fötter för ytterligare tortyr, mot en nära belägen skoaffär.

Och där, kära vänner, stod de! De bara väntade på mig! Rad efter rad med foträta, ergonomiskt korrekta skor med härligt sviktande sulor.

Prova mej!
Prova mej!
Prova mej!

Och undertecknad tog av sig sina high heels och frigav sina plågade fötter. Spretade med tårna och drog i dem, lät den brännande fotsulan svalkas av golvets kyla. Aaaaahhhhh. Sköööönt. Och sen provade jag forträta skor. Och njöt.

Jag måste nu bittert erkänna att jag nu gett efter för skor jag kan studsa fram i istället för dojjor jag ser snygg ut i. Skor som är ergonomiskt korrekta. Kulturarbetarskor. Bibliotekarieskor.

Är jag månne en i gänget nu?

3 kommentarer:

 1. Hej Heidi!

  Kan du kontakta Viktor Eriksson på viktor@idka.net angående mingel & bar grejen!

  //Magnus K

  SvaraRadera
 2. Va rädd om fossingarna! Bekväma skor skall det vara!

  Trevlig helg och valborg

  SvaraRadera
 3. Helt riktigt, mina fötter mår nämligen toppen nu:)

  SvaraRadera