tisdag, juni 08, 2010

Läsdagboken juni 2010 - tre böcker på en gång

En Sophie Kinsella (Karriär och köksbesvär). Chicklitt när det är som bäst. En riktig feelgood-roman om superadvokat som har allt och som av ett fatalt misstag (inte hennes fel) i 50 miljoners (pund)-klassen hamnar som hushållerska hos nouveau riche-typer på engelska landsbygden. Tror vi nu att hennes liv ändras och hon börjar omvärdera sitt liv där det enkla livet med kärlek betyder mest? Gör vi inte det? Klart som korvspad att vi gör. Läs och njut.
Gillar du historiska irländska romaner? Då ska du läsa denna om den starka och superunga Gracelin O´Malley som drabbas av både det ena och det andra. En rik karl gifter sig med fattiglappen Gracelin. Han är ond. Irland drabbas av hungersnöd. Gracelin misshandlas. Gracelin drabbas av kärleken. Gracelin svälter. Kärlek, svek, passion och brist på potatis. En mastig och kanske en aning för ordrik roman men nog kan den läsas allt.

Nya Marian Keyes är bara småknepig och fragmentarisk om livet hos de boende på Star Street 66 i Dublin skildrat genom ett hypotetiskt embryos (!!!!) ögon. I vilken livmoder ska du hamna månne? Nä du kära Marian Keyes. Jag sträckläste men boken lämnade inga spår. Konstig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar