söndag, mars 13, 2011

make love not dogfight - Halifax the golden Jesus


Det finns nog ingen fridsammare hundponke är min Halifax. Nyfiken, go och glad och inte en tillstymmelse till elakhet mot andra hundar. Jag vet det här och igår fick jag det bekräftat igen. I godan ro spatserade vi godmodigt, pälsponken med bollen i munnen, och jag förbi våra kära grannars hus. Där bor Doris, en pimpinett Jack Russell som är kompis med Halifax. Nu har grannfrun fått sin syrra hit till Valbo. Syrran äger en ståtlig schäferhanne. Schäferhannen gillade inte Halifax. Och man såg direkt vad han tänkte när min godmodiga Halifax traskade förbi: ATTACK PÅ TREVLIG GOLDEN! AAAAATTTTTTACK!!!!!

Det såg brutalt ut. Men jag lyckades med hjärtat i halsgropen ändå med bästa Cesar Millan-fasoner och ett skarpt och jätteargt kommando avbryta innan det skedde nåt mer fasansfullt.

Halifax blev inte sårad men blev synnerligen mycket förvånad. Han tittade förvirrat på mig och sa: "Vaddå, såg du, matte, den där hunden gillar inte mig. Det tycker jag är himla konstigt. Varför kan inte alla bara vara snälla mot varann?"

Halifax goes Jesus och Mahatma Gandhi och Dalai Lama på samma gång

2 kommentarer:

  1. Men lillbubben då, hur kan man inte tycka om den killen?

    SvaraRadera
  2. vi undrar detsamma, jag och halifax. men nu vet vi att schäfern inte gör det. Vi får väl se hur det blir i sommar när han kommer vara hos grannen mycket. Hugaligen!

    SvaraRadera