tisdag, mars 22, 2011

vad gör en bibliotekarie hela dagarna?

Idag promenerade jag inte till jobbet. Det var igår. Drygt trettontusentvåhundra steg under en och en halv timme fördelat på ungefär tolv, tretton kilometer. Kände mig superstark och oövervinnelig. Men det var igår.

Idag har jag aningen träningsvärk i min superduperkvinnliga ändalykt som ju blivit hjärtformad fast och fin av mina milsånga trippanden i mina Easytones från Reebok.

Imorse anlände jag till jobbet cirka kvart över sju. DAtorn tog tjugo minuter på sig att starta och jag hann med att uträtta en del toalettbehov, placera matlådorna i kylen, ta av mig koftan och plocka upp böckerna som skulle återlämnas ur ryggsäcken samt kolla kalendern. Därefter hann jag plocka upp lite böcker i hyllorna. Sen var det dags för varannanveckas bokmöte där bibliotekarierna bestämmer vilka böcker som ska köpas in. Sicken maktposition vi har! Och lite annat dryftades förstås. Och sen blev klockan tio.

Jobbade på med statistikdokumentet, svarade på e-post, förberedde radiopratet, förberedde mötet med Almi, plockade bort lite gammalt uppe på avdelningen. Och sen var det dags för lunch.
Och sen var det dags för möte. Och sen var det dags för omvärldsbevakning om sociala medier, Digidel, Libyen, försäljningsteknik och en avslutande putsning på statistikdokumentet, lite webbpublicering, svar på en del e-post (ja jäklar vad e-post det blir) och så har jag sökt en universitetskurs förstås.

Och sen var det dags för en tjugominutare fikapaus.

Och sen var det dags för passtjänstgöring.

Och dottern är inte kvar längre. Inte undra på att man känner sig betryckt.

4 kommentarer:

 1. Oj vilket spännande jobb du har och va duktig du är på att gå. Den stjärten måste vara stenhård numera....whao....
  Kan du bli mer intiligent än vad du redan är, tänkte på kursen?

  SvaraRadera
 2. jep, min halvgamla bakdel är inte att leka med längre. Och vad gäller kursen så är jag ju sådan att jag vill lära mig mer hela tiden. Det är så kul att plugga. Pröva, vetja!

  SvaraRadera
 3. Hualigen, jag plugga??? Haha...
  Iofs så trodde jag aldrig att jag skulle börja träna heller.
  Finns en kurs jag vill gå men den är på 1år och heltid, näpp finns inga pengar till det...

  SvaraRadera
 4. distanskurser är hur bra som helst, finns även hos studieförbund...

  SvaraRadera