söndag, april 18, 2010

en död katt i avloppet

Inte så värst skojigt att rensa avlopp men a woman´s gotta do what a woman´s gotta do. Så jag kom hem efter arbetet igår, maken tog på sig sitt förkläde och började hacka skära och pytsa i i grytor och karotter och undertecknad lade sig platt på magen på de golvvärmevarma golvplattorna i badrummet med verktygen nära till hands.

Oj, vad är irriterande trångt i badrummet i synnerhet vid golvbrunnen.

Nåväl, då varken den miljövänliga propplösaren fungerade (Receptet? Här kommer det):


Bakpulver
Vinäger
Blanda ingredienserna till en pysande, fräsande och bubblande massa och vips, omedelbart ner i golvbrunnen. Låt verka i cirka tio minuter och häll på kokande vatten.
I nio fall av tio funkar detta precis som det betydligt farligare kaustiksoda och köpt propplösare.
Det funkade inte, det här var undantaget, alltså. Men när inte heller den hederliga rensvajern fungerade fick jag ta till det tuffa artilleriet:
Gaffel, kniv, tandborste och den blå silikonpincetten. (Nä, jag använde inte Mimmis tandborste)
Och sen var det bara att dra, dra, draaaaa upp stoppet ur avloppet. Det blev en hel död katt. Knappt ett kilo och svart som natten och sörjig av förruttnelse och odören var därefter. Nu skulle det passa bra att ha en och annan rättsläkare i närheten som med några få blickar på den ruttnande materien proffsigt krasst konstater att:
Döden inträffade för cirka nio månader sedan, det ser man på hur antalet bakterier har vuxit i förhållande till den fuktiga och mörka miljön där liket påträffades och man kan också se hur långt de kommit i sitt arbete. Dödsorsaken är dock svårt att säga i dagsläget men sannolikt har kroppen blivit utsatt för någon form av förgiftning, en överdosering av ett ämne som man vanligtvis hittar i olika typer av hårprodukter.
Ja, då vet vi. Med ett belåtet gurglande sörplade i alla fall avloppsbrunnen sedan efter andan och fick nytt liv.
Och undertecknad reste sig belåten upp och tvättade händerna med tvål och vatten.
Fasiken vad duktig jag är, jag glömde inte ens att torka av handfatet:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar