söndag, juli 17, 2011

Heidi husmor tar sig an de röda vinbären

Dags för skördetid. Jag har funderat på vad jag ska göra med alla bären. Jordgubbarna ätes naturligtvis färska som de är eller ingår i härligt nyttiga smoothies men en hel del är numera också infrysta. Hallonen blir inte alltför många så de går också åt färska. Men vad ska jag göra med de röda vinbären? De är ju inte särskilt goda. Sylta och safta är inte riktigt min grej eftersom jag inte dricker saft eller äter sylt till just någonting så just det är uteslutet. Vem fasiken dricker egentligen saft på röda vinbär? Blääää...

Nä, jag ska prova att torka bären. Igen. Förra året gick det då inget vidare men jag ska prova med varmluften idag. Håll tummarna för att det fungerar. Och om det fungerar kan jag blanda de torkade röda vinbären i min hemmagjorda müsli och det låter faktiskt gott.

7 kommentarer:

  1. Gräv upp busken och släng den eller ge den till grannen. Vinbär = äcklitt oavsett färg....

    SvaraRadera
  2. Jag har börjat blogga igen, har ny adress dock.. http://b.stoppljus.se

    SvaraRadera
  3. dotter: jodå, klart man kan baka med dem men inte i såna mängder:)
    Mona: Tamejsjutton om jag inte ska ta dig på orden. Bären har legat i varmluften i flera timmar och fortfarande vätskar de.
    sebbe: Vad bra!

    SvaraRadera
  4. Ja jag förstår inte dem som gillar vinbär och förstår mig inte heller på den som uppfann skiten.
    Det enda bra med dem är att ordet VIN är med, det är GOTT!

    SvaraRadera
  5. Jag bakade en långpannekaka igår med röda vinbär, jättegott. Men det gick bara åt knappt 1 liter bär.

    SvaraRadera